Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"

+ 45 - 30 | §

RAOUL HEERTJE, MINDER ENG DAN HIJ LIJKT

Met zijn talkshow 'HeerlijkeerlijkHeertje' hoopt hij dat we ons gaan realiseren dat niets lijkt op wat het lijkt te zijn. Geen aanklacht, maar een poging om oprechter met elkaar om te gaan. "Nee, ik heb geen zen-cursus gedaan." (lees meer)

+ 45 - 25 | §

KARIN BLOEMEN, BIJTER MET GEVOEL

Karin Bloemen zit 25 jaar in het vak en kijkt terug op de hoogte- en dieptepunten. "Ik was zó gekwetst van Martin Simeks botte attitude dat ik begon te huilen. Zo’n klootzak denkt dan: dat is geil, nu heb ik goed gescoord. Ik ben door dat interview echt getraumatiseerd." (lees meer)

+ 40 - 31 | §

DE TRANEN VAN MARTIN SIMEK

Na veertien jaar bij de RVU kreeg Martin Simek (60) ineens te horen dat zijn radioprogramma ‘Simek ‘s nachts’ per januari moet stoppen. (lees meer)

+ 37 - 47 | §

BRECHT VAN HULTEN, ZELFVERKLAARD C-STER

Ze presenteerde het Jeugdjournaal, waarna Goedemorgen Nederland volgde. Nu staat Brecht van Hulten op het punt om met man en kinderen naar Italië te emigreren. (lees meer)

+ 47 - 36 | §

DE MAN DIE ALLES KON

 

Hij had één grote droom: Een eigen theater in Zuid-Spanje. Vier maanden na de opening viel die alweer in duigen. Hans Kazan raakte alles kwijt.

(lees meer)

+ 40 - 34 | §

INTERVIEW MET HKH PRINSES LAURENTIEN

 

Door haar broer als een drammer met een groot hart getypeerd. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien. "Als ik ergens in geloof dan zal ik niet snel opgeven. En als dat drammen heet, dan is dat maar zo."

(lees meer)

+ 57 - 32 | § BEROEPSFLAPUIT

INTERVIEW MET GEORGINA VERBAAN

Ze haalt met enige regelmaat het nieuws, maar zelden vanwege haar acteerwerk. Hoe zou dat nou komen?

In 't Schaep met de S pooten speel je de jonge Lena tussen oudere stamgasten als Plerre Bokma, Carry Tefsen, Loes Luca en Marc-Marle Huljbregts. Hoe vond je het om tussen zulke grote namen te staan?
Heel eng. De eerste lezing vond ik verschrikkelijk. Oh godl Wat moet ik aan? Ik ga vast heel erg zweten van angst... ik moet iets wijds aan! De eerste periode was ik met name een muurbloempje. Heel stil, beetje kijken, echt zo'n kat. Of eigenlijk: ik keek de kat uit de boom. Hè, ik gooi alles weer door de elkaar.
Heb je bij zo'n topcast het gevoel dat je je extra moet bewijzen om als ex-soapIe serieus genomen te worden?
Ja. Ik had wel het idee dat mensen zoiets hadden van: mmh, eens kijken wat dat wordt. Dat heeft nooit iemand tegen me gezegd, maar dat was wel het geval. Die mensen hebben hun sporen ruimschoots verdiend en ik ben ook nog de jongste. Maar goed, daar krijg ik ook wel extra vechtlust van.
Ik las In een Interview dat je onzekerheid er vaak voor zorgt dat je je anders gedraagt dan dat je bent. Speelt dat op dit soort momenten ook?
Meestal gebeurt dat voor camera's. Dan word ik altijd heel wáh, wáh! Veel te veel. Maar bij sociale aangelegenheden en werkdingen word ik juist heel stil. Ik wil dan heel graag wat zeggen, maar uiteindelijk hou ik toch de hele dag mijn mond. Of ik zit een beetje stom te lachen. Maar na een maand was bet ijs wel gebroken.

(lees meer)

+ 54 - 54 | § KOUDE KERMIS

INTERVIEW MET BEAU VAN ERVEN DORENS

Na NSE schreef je op je weblog: ik ben 'uit'. Had je ook echt het gevoel dat je helemaal uitgerangeerd was?
Ja absoluut. En nog steeds. Want ik heb nog steeds geen succes natuurlijk.
Kun je zo snel uit raken als ster?
Dat kan wel gebeuren, ja. Ik denk dat dat voor alle grote sterren geldt die naar Talpa zijn gegaan. Die zijn niet meer zo groot als ze waren. Linda als enige nog wel, maar voor de rest niemand nog. Dat moet niet al te lang meer duren.
Paul de Leeuw zei in een interview erg content te zijn dat hij de overstap niet had gemaakt als hij een Jack Spijkerman bekeek.
Wat dacht je van een Matthijs van Nieuwkerk? Die heeft vijf keer mondeling 'ja' gezegd. Vijf keer. Daar kunnen ze hem bij wijze van spreken bij de rechter aan houden. Het contract was helemaal klaar. Hij zou zijn handtekening komen zetten en Hoofd Sport worden. Hij zei steeds: 'Nee, ik kom vandaag niet. Ik kom morgen.' Maar hij heeft zijn handtekening niet gezet en ging De wereld draait door doen. Zo zijn een heleboel mensen de dans ontsprongen.
Je ziet mensen die niet naar Talpa zijn gegaan als lieden! die de dans zijn ontsprongen?

(lees meer)

+ 67 - 53 | § DE VUIST VOL ERIN

INTERVIEW MET RIK FELDERHOF

Als hij niet al 58 was, zou hij de ideale schoonzoon zijn. Toch roept al die smetteloosheid ook weerstand op: hoe aardig, voorkomend en invoelend is Rik Felderhof echt?

Dat imago.
Villa Felderhof heeft een eigen werkelijkheid die niet dé werkelijkheid is. Er wordt verwacht dat ik als gastheer aardig ben tegen de mensen. Ik ben geen journalist die mensen uitnodigt in een studio. Ja,dan kan ik ook aardig tekeer gaan als het moet. Die mensen gaan na tien minuten weg, ik hoef ze niet eens meer gedag te zeggen. Maar als ik in de Villa een gesprek heb, moet ik nog de hele dag samen door. Samen koffie drinken, samen eten. Dus doe je aardig.

(lees meer)

+ 34 - 41 | § INTERVIEW MET CAROLINE TENSEN VOOR VARA TV MAGAZINE

"DIE PETER R. DE VRIES BLIJFT EEN MATENNAAIER'

Met medium Sarina lost Caroline Tensen problemen van kijkers op. In VARA TV Magazine gaat het ook over haar eigen frustraties.
'Die Peter R. de Vries blijft een matennaaier.'

Het medium van Irene Moors, Robbert van den Broeke, raakte in opspraak toen Stichting Skepsis beweerde dat hij zijn paranormale gave met name dankt aan Googfe. Vind jij het niet eng om je goede naam aan zo'n soortgelijk programma te verbinden?
Nee, want dit is Sarina en die ken ik al heel lang omdat ik zelf al bij haar kwam. Ik weet wat zij kan, ze verbaast me elke keer, dus ik sta daar volledig achter.
Je zet je graag in voor goede doelen. Toen Theo van Gogh voor je deur stond om geld voor de arme kindertjes in Afrika in te zamelen, zei je dan ook een gulle donatie toe. Alleen, toen het geld niet leek overgemaakt te zijn, ontaarde dat in een hysterische ruzie die nooit meer goed is gekomen. Kan Sarina je dan niet helpen om van die woede af te komen?
Wat zou jij er van vinden als iemand zegt dat je dood moet, met je kut op een brandstapel terwijl het een foutje was van iemand en ik het afgesproken bedrag gewoon heb overgemaakt? Waarom moet iemand zo kwetsend zijn? Waarom? Ik vraag nergens om. Ik doe gewoon mijn werk. ik heb een leuk leven, ik zorg voor andere mensen, waar heb ik dat aan verdiend?
Er wordt geflulsterd dat Peter R. de Vrles een collega van je wordt bij Talpa. Daar ben je ook nog steeds boos op omdat hij beelden uitzond waarop te zien was dat jij op een feest van onderwereldflguur De Zwarte Cobra stond te presenteren. Waarom ebt kwaadheid bij jou niet weg?
Het is echt niet zo dat ik elke dag opsta en denk: wat vreselijk. Maar die Peter R. de Vries beeft mij gewoon genaaid op een manier die niet kan. Onlangs heeft-ie het fragment wéér gebruikt. En dan kan sarina lullen wat ze wil, maar dan blijf je voor mij een matennaaier!

(lees meer)

+ 30 - 39 | §

REACTIE PETER R. DE VRIES OP ZIJN WEBLOG

Waarom kan het niet wat ik gedaan heb, Caroline? Klopt het soms niet? Is het niet waar dat je op die party voor grof geld de boel aan elkaar gepraat hebt, terwijl de misdaadgeur en drugsassociatie er voor een ieder vanaf walmde? Als je daar niet tegen kan moet je niet op de schnabbeltoer gaan.
Maar goed, als ik dan een matennaaier ben, weet ik wat Caroline Tensen is. Een vrouw die zich verkoopt aan een wereldwijd gevreesde drugsdealer is dan gewoon een gangstersletje…

Peter R. de Vries.

+ 41 - 47 | § VARA TV MAGAZINE

RIETEN ROKJES OP SCHIPHOL

In 'Groeten terug' logeren Afrikaanse stammen twee weken bij families in Nederland. Verantwoorde televisie? Door Nathalie Huigsloot.

Komt een plat Haags gezin bij een Afrikaanse stam. Er wordt een koe geslacht. “Dat ga ik niet eten!”, gilt moeder hysterisch uit. “Wat een waarden en normen hebben die lui!” Ze vindt het zielig voor de koe, “die had dat niet verwacht”, en lijkt zowaar te denken dat koeien uitsluitend in cellofaanverpakking ter wereld komen.
Het is één van de cultuurclashes uit het SBS-programma ‘Groeten uit de rimboe’ waarin drie westerse gezinnen bij een stam in de bushbush werden gedropt. De Belgische familie Bierkens, die bij een inheemse stam in Togo belandde, leek nog het minst te botsen. Met een keurig gemodelleerde krulsnor liep Pa Bierkens binnen een week al ‘solidair’ in een reetveter rond. (lees meer)

+ 43 - 34 | § INTERVIEW MET ANITA WITZIER VOOR VARA TV MAGAZINE

Memories staat alweer aan de vooravond van het negende seizoen. In gesprek met KRO's glamour woman.

Ben je door het programma een wijzer mens geworden op liefdesgebied?
Nou, wat me op is gevallen en me nog steeds opvalt, is dat het zo ontzettend ingrijpend kan zijn. Iets wat 40 jaar geleden gebeurd is, kan nog steeds zo'n ongelooflijk belangrijke rol in het leven van mensen spelen. En als de ontmoeting eenmaal is geweest, hebben ze een geruststelling en dan is het goed. Dat leert ons dat je beter geen losse eindjes kunt hebben.
Ze zeggen altijd dat je vakantievriendjes vooral voor de vakantie moet laten omdat het anders tegenvalt. Merk je dat vaak? Dat mensen er met de jaren meer van hebben gemaakt dan het was?
Natuurlijk komt dat voor. Dat zeggen mensen vaak ook in het voorgesprek om zich in te dekken of zo. 'Misschien is-ie nu wel kaal en heel dik: Dan zeg ik: 'Ja, jij bent 40 jaar hetzelfde gebleven.' Maar slechte gebitten, pruiken, weet ik wat, manke poten, alles valt weg. Ze zeggen echt in vólle ernst, ook als ze inmiddels 80 zijn: 'Je bent niets veranderd. Greetje, je bent niets veranderd'. Dat is toch prachtig.
Bij elke briefschrijver onderzoeken jullie nauwkeurig of de intenties stroken met de tekst van het 'Memories'-lied: 'Jij en ik nog een keer samen/ Tegen beter weten in/ Niet om lang te laten duren/ Niet omdat ik je bemin'... etc. Waarom zijn jullie daar zo streng in? Waarom mogen ze niks met elkaar krijgen?
Soms gebeurt het ook wel. Er is zelfs een Memories-liefdesbaby. Maar dat is helemaal niet de bedoeling.
Maar waarom hebben jullie dat besloten, het is toch leuk als het wat wordt?
En die man en die vrouw hebben allebei een gezin? Nee hoor, dat heb ik helemaal niet. Dat brengt zo ontzettend veel ellende met zich mee.
Soms zijn er mensen die bekennen dat ze hun jeugdliefde altijd als de nummer 1. zijn blijven zien, en dat hun al 50 jaar trouwe echtgenoot eigenlijk al die tijd tweede keus was. Dan wil je toch dat diegene overstapt...?  (lees meer)

+ 50 - 24 | § INTERVIEW MET VIOLA HOLT VOOR VARA TV MAGAZINE

GEWOON SIMONE SIGNORET WORDEN

Een kleine veertig jaar al duurt inmiddels haar tv-aanwezigheid. En daar is, ondanks alle signalen van het tegendeel uit de wereld van de showbizzppubliciteit, niets sneu's aan. Vindt Viola Holt (56) zelf: 'Aandachtsziekte van een verwaarloosde ster is mij geheel vreemd, maar televisie is nu eenmaal mijn karma.'
Zeventien was Viola Holt toen haar televisiecarrière begon. De VijfUurShow die ze jarenlang presenteerde was zo'n kijkcijferhit dat zelfs Oprah Winfrey in de uitzending kwam ('Ik had haar een brief geschreven met de tekst:from one tv-sister to another... ') en de Playboy-editie (1984) met Viola's naakte lichaam is nog steeds de best verkochte allertijden. Ze is nu 56 en staat op het punt om voor acht weken de afzondering van Talpa's Hotel Big Brother in te gaan.
Als puber was je al omroepster bij de publieke omroep. Was dat je droom?
Nee, eigenlijk wilde ik regisseur worden. Ik had zelfs al een documentaire geschreven, over eenzaamheid. Ik spijbelde van school om naar het circustheater te gaan. Zat ik daar als 17-jarig beeldschoon meisje en dan schreef ik in niijn blocnote: als camera één zo staat en camera twee zo, dan krijg je dat beeld. Maar toen kwam ik met mijn vader (de legendarische sportcommentator ir. Ad van Emmenes, red.) bij een voetbalwedstrijd, en daar stond Ger Lugtenburg van de AVRO en die vroeg of ik een screentest wilde doen. Oh, dacht ik, laat ik dat dan maar doen, dan kom ik misschien zo binnen. En de rest is bekend. AVRO, V RO, NOS, VARA, TROS, RTL...
En straks dus acht weken opgesloten in 'Hotel Big Brother'.
Nou, dat denk ik niet. Je wordt op een gegeven moment weggestemd. En ik zal wel weer de eerste zijn.
Waarom ga je dan?
Ik doe het voomame­lijk omdat ik het een experiment vind om met zeven mensen die ik niet of nauwelijks ken te gaan samenwonen. Dan zie je dus alles wat ik op het vlak van de psychologie heb geleerd op het gebied van groepsgedrag. Dat vind ik zó boeiend!
Maar dat psychologische groepsproces heb je laatst toch ook al bij 'Bobo's in the bush' rneegernaakt?
Ja, maar daar ben ik zo fout gemonteerd. Het leek net alsof ik niks deed terwijl de blaren me op de handel stonden. En ja, ik weet gewoon dat je in de tropen niet zo hard moet hollen. Dus deed ik dingen heel rustig, terwijl de jongeren die dat nooit gedaan hadden als een gek hutten gingen bouwen. Maar we hebben wel een hechte groep gehad hoor.
Je werd wel direct weggestemd.
Dat is het groepsgedrag. Ik was natuurlijk de oud­ste en ik ben nogal op mezelf. Als ik iemand zie die heel even alleen wil zitten, begrijp ik dat. Hoe jonger je bent hoe minder verstand je daarvan hebt, denk ik dan maar.
Je stelde je op als dé jungle-expert en zei tegen een meisje dat door een giftige spin in d'r gezicht gebeten was dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. Waarna er snel een dokter ingreep... (lees meer)