Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"

+ 35 - 18 | § TV recensie van deze week

DE BESTE VERLIEZER

Beiden zijn beroemd, succesvol en rijk. Maar wie van hen verdient dat het meest? Na 'Katja vs Bridget' zullen we het weten. Want in dit weinig vrijblijvende programma gaan beide schoonheden de strijd met elkaar aan op het scherpst van de snede. Krystle en Alexis, eat your heart out! 
“Het is maar een spelletje”, roept iemand nog relativerend als beide dames gespannen aan de start van de motorcrossbaan staan. “Het is helemaal geen spelletje, sodemieter op!”, reageert Bridget bits en vliegt er als een hazenwind vandoor. Maar als ze in een bocht omver valt en de rondborstige snelheidsduivel haar voorbijschiet maakt d'r winnaarsmentaliteit in no time plaats voor de slachtofferrol. ‘Help dan ook effe’, klaagt ze tegen de omstanders. En, liggend in de volgende bocht: “Dit is nou al de tweede keer!” Katja wint glorieus en Bridget ‘draagt’ haar verlies in een klaagzang. "Ik ben drie keer gevallen. Maar de eerste keer was zo hard, dat ik geen lucht meer kreeg, en er was niemand!”

(lees meer)

+ 35 - 21 | § TV recensies

Opdat wij niet vergeten

Op 31 mei jl. overleed Taylor in ‘The Bold & Beautiful’. Ze werd neergeschoten. Iedereen was in shock. Voor Ridge was het helemaal verschrikkelijk. Hoe moest hij in godsnaam verder zonder zijn beeldschone, intelligente, hartverwarmende vrouw en moeder van drie schattige kindertjes? Tot er zich ineens in no time alweer een vrouw in zijn leven dringt. Brooke nog wel, Taylor’s grootste rivale gedurende haar leven! 
Ook moeder Stephanie vindt het belachelijk. Maar meer omdat ze niet kan geloven dat haar zoon Ridge Brooke, die zwanger is geworden van de man van haar eigen dochter die ze met Rigde’ vader kreeg (die overigens niet zijn echte vader blijkt te zijn) ten tijde van diens tijdelijke scheiding met haar, heeft vergeven... 
(lees meer)

+ 34 - 20 | §

DE GUN-FACTOR

Zeg niet tegen John de Mol: "Met geld smijten kan iedereen." Dan krijgt ie een vermoeide wegtrekker. Het is heus niet alleen zijn geld. Hoe vaak moet hij dat nog herhalen?! Toch is dit de filosofie van zijn kersverse beoogde kijkcijferhit 'De Nix Factor': wedden dat iedereen een ster worden? Met de juiste marketing douw je het publiek tenslotte alles door de strot...

(lees meer)

+ 28 - 23 | §

"De kandidaten van 'Veronica's lekkerste' zijn dit jaar nóg lekkerder!!" beveelt het programma zichzelf aan. "Er zijn hele strenge selectiedagen gehouden, want we willen hier op het podium natuurlijk alleen lekkere mannen en vrouwen hebben staan", kirt de presentatrice Jorinde Moll opgewonden. De ene nog minder lekkere kandidaat na de andere beent de bühne op en af. 
Zoals Youri. Hij is beroepskandidaat, vorig jaar deed hij ook al een gooi naar de felbegeerde titel, maar dit jaar valt zijn uitzonderlijke bad hair life wederom niet heel erg in de smaak. Omdat zijn grootste prestatie in zijn leven tot nu toe is: 6 keer seks hebben op één avond, mag hij van het publiek nog even blijven. Zijn rivaal, een 19-jarige opgepompte dwerg, die als hoogtepunt in zijn leven heeft: met zijn brommer tegen een boom aanrijden, maakt minder kans. Terwijl hij, naar eigen zeggen, toch 'heerlijke tepels' heeft...

(lees meer)

+ 33 - 21 | §

BNN'S PROBEERSEL

Terwijl de commerciële zenders met de komst van Talpa voornamelijk wedden op dezelfde oude paarden, Endemol de tv-competitie wint met de zoveelste variant op 'All you need is love', mietert BNN haar succesnummer 'BNN at work' de prullenbak in, en komt, ondanks haar onzekere toekomst (met dank aan Medy van der Laan) met iets nieuws.
In 'Try before you die' doen de zeven presentatoren van BNN dingen die een mens gedaan moet hebben voordat-ie doodgaat. Zoals elke man wil Kurt Rogiers wel eens een strafschop nemen in een afgeladen stadion. Hij neemt een lange aanloop, schiet en... scoort! Voor het uitzinnig, joelende publiek maakt hij een - zeer uitvoerig - ererondje, en komt nog net niet klaar. Mission completed...

(lees meer)

+ 31 - 20 | §

THE WORLD ACCORDING TO ALI B.

"Hé, Yo! We zijn hier nu in Senagal. Maar Yo! Dat weet je al. Je kan het lezen uit een boek, maar dat maak je mij niet wijs. Want een rapper als ik, ontdekt het graag op eigen reis."
In 'Rap around the world", bezoekt de in Zaandstad geboren Ali Bouali, voor outsiders Ali B, inclusief petje jongeren in derde wereldlanden. "Ik wil weten hoe het leven in elkaar zit. Daarom doe ik hier aan mee", vertelt de rapper bekend van 'rake' lyrics als "Waar gaat dit toch nou naartoe. Iedereen doet gemeen, en dat maakt me nou zo moe"...

(lees meer)

+ 27 - 23 | §

TALPALAND

Ah! You're from Holland, nice! Cruijff...Van Basten... Goellit!
Werd je vroeger als Nederlander over de grenzen nog bejubeld vanwege voetbalhelden en blakende tulpen, nu zijn we ineens het schoolvoorbeeld van hoe diep een volk kan zakken.
"Dutch TV hits new low!", "China would doubtless send De Mol for re-education in a salt mine somewhere", en "We weep for humanity!" kopte de internationale pers. Eerst vanwege het weinig vruchtbare format van Reinout Oerlemans, 'Ik wil een kind en verder niks'. In de volksmond al snel 'De Grote Spermashow' genoemd. De megalomane pleegzoon van Joop van den Ende hield zijn programma tot de laatste minuut halsstarrig geheim. Na vertoning van zijn teleurstellende niemendalletje pruilde Oerlemans met vermeende onschuld: "Ik snap alle ophef ook niet hoor, het is toch eigenlijk een heel braaf programma...?" Maar toen keken de Reuters en BBC's van deze wereld al niet meer...

(lees meer)

+ 30 - 23 | §

HARD GELAG

'Die hutspot stinkt naar stront. En oh ja, jullie huis en jullie kleren ook.' Heel erg hard kon de familie Beerens niet lachen toen Gordon het voorgeschotelde eten vergeleek met hun varkensfokkerij. De kijkers daarentegen vraten de platvloerse meligheid als zoete koek. De eerste aflevering van 'Gerard & Gordon over de vloer' was meteen een kijkcijferhit.
In de tweede episode was het Russisch Staatscircus aan de beurt ('Kréég het circus een beurt; zou het tweetal waarschijnlijk buikscheurend van het lachen bulderen). De poedel van Noordzee FM haalt zijn billenmaat Joling in alle vroegte op. Het regent. "Ik had het verkeerd verstaan. Je zei: kom van de week langs, nou, het is dóórweekt geworden.' Het duo gíert het uit...

(lees meer)

+ 27 - 25 | §

THUIS BIJ TALPA

Koffietijd en de 5 uurshow. Het waren eens de Mol's vetste cashcows. Het was lang geleden.
'Dat kunstje flik ik gewoon weer', zal John gedacht hebben en programmeerde het huiselijke mutsprogramma 'Thuis' op zijn familiezender.
'Een dagelijks live magazine; vijf uitgesproken persoonlijkheden geven hun eigen kijk op het nieuws van de dag, herkenbaar voor iedereen', belooft de tv-gids. De uitgesproken persoonlijkheden zijn: Froukje, Winston, Victoria, Gordon en Angela (achternamen zijn bij de Talpa-familie verboden). Onder het mom 'Kijk ons eens gewoon zijn gebleven', delen de 'groten der aarde' verhalen met elkaar die een gewone sterveling een rotberoerte van verveling zouden geven. "Ik tankte met mijn eerste auto altijd voor 25 gulden", "Ik vind tv en radio even leuk om te maken", "Zeg, wat voor w.c. pot heb jij eigenlijk?"...

(lees meer)

+ 26 - 20 | § tv recensies

TOOSKE HEEFT VERSTAND VAN KINDEREN

In 'Help! Ik word vader' overvalt Tooske elke week een onervaren vader in spé met dé ultieme vaderschapstest: een weekend lang wordt hij opgezadeld met het kroost van een ander. Het vooropgezette idee: mannen hebben geen idéé! En juf Tooske zal ze wel eens haarfijn vertellen hoe je voor kinderen moet zorgen.
Voor de zekerheid hebben de makers wat opdrachten bedacht, waarbij de vader wel in de mist moét gaan (Weet je wat we doen? We zetten...haha...een...haha... campingbedje neer wat heel moeilijk is om op te zetten...haha...en daar laten we hem dan mee worstelen...en dan zetten we er zo'n lollig slapstick muziekje onder…haha!").
"De komende twéé dagen én twéé nachten ga jij in je ééntje zorgen voor twéé kinderen", schreeuwt de presentatrice het eerste slachtoffer toe.
"Okay", antwoordt de nietsvermoedende jongeman. En probeert het campingbedje op te zetten.
Hij worstelt ermee.

(lees meer)

+ 36 - 23 | §

BRIDGET'S BETAALDE VAKANTIE

Na succesnummers als 'BNN at work', 'Lijst 0' en 'Neuken doe je zo', dacht presentatrice Bridget Maasland kennelijk: Ik produceer mijn programma voortaan lekker zelf. Dat had ze beter niet kunnen doen.
Voor BNN bedacht ze 'The Bridget Triangle', waarin ze met steeds wisselende koppels BN-ers in een camper door Argentinië reist. De serie opent met Guus Meeuwis en Bastiaan Doesburg (een jonge kok die kansarme jongeren opleidt in het Net 5 programma 'Fifteen'), die zelf ook nogal verrast is: 'God, val ik al onder de Bekende Nederlanders dan? Dat is me even ontgaan.' Bridget begroet de twee hartelijk en zet vervolgens overduidelijk de ene scène na de andere in scène...

(lees meer)

+ 30 - 22 | §

WAT NOU BETER IN BED?!

Mensen met een ingeslapen seksleven, opgelet. In 'Beter in bed' (Yorin, maandag 21.00 uur) vertellen twee seks-experts iedere week een ander koppel wat ze moeten weten én doen om er weer zin in te krijgen.
Het eerstel stel, Jamie en Charlotte, heeft niet echt last van ingedutheid. Elk vrij moment van de dag gaat Jamie als een konijn op Duracellbatterijen op z'n liefje te keer. Totdat die opbiecht: 'Ik fake al twee jaar mijn orgasme'.
Volgens de statistieken doet 92 procent van de vrouwen dat. Niet die van Jamie. 'Alle andere meisjes met wie ik naar bed ben geweest, hebben nóóit gefaket', verzekert hij.
De experts hangen de slaapkamer vol camera's en voorzien de marathonsessies in bed van commentaar...

(lees meer)

+ 25 - 27 | §

PATTY VAN DE STRAAT

Het is drankneus Patty Brard gelukt om 50 jaar te worden. Helaas viert ze dat niet binnenskamers. Ze maakt liever schoon schip met haar verleden. Samen met haar dierbaarste vriend, de camera.
'Ik heb teveel vriendschappen verwaarloosd, teveel ruzies nooit uitgesproken, en teveel mensen niet genoeg bedankt', sprak de in netpanty uitgedoste Patty schuldbewust.
De afgelopen weken hebben we kunnen zien wat haar definitie van vrede sluiten is. Had ze maar wat vaker naar 'Het spijt me' gekeken. 'Pats life' blijkt één grote gelijkhaalshow.
Haar grootste slachtoffer is ex René Muthert. Op hoge poten begeeft de vleesgeworden Patsy zich richting het verre Groningen. Daar probeert René namelijk met zijn nieuwe vriendin een nieuw leven op te bouwen. En dát is natuurlijk niet de bedoeling.
'Hoezo doe je niet open?!, opent de diva haar verzoeningspoging door zijn intercom...

(lees meer)

+ 30 - 22 | §

AMISH IN THE CITY

De wereld is weer een nieuwe Big Brother variant rijker. Deze keer worden elf Amerikaanse jongeren samengebracht in een luxe appartement in de heuvels van het bruisende Hollywood. Zes van hen zijn echte stedelingen, de andere vijf zijn Amish. Oftewel, wereldvreemde reli's die ouderwetse kleren dragen en geen enkel modern comfort kennen.
Nietsvermoedend komen de stadslieden als eerste aan in het appartement. Ze zijn helemaal in hun nopjes. Het huis is geweldig, er is een zwembad ("O-My-God!"), de mensen zijn leuk, het is "echt kicken."
Maar... tadatadaa! Daar komen the Amish People...

(lees meer)