Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
14 Apr '06 - 2033 W, 1 I - + 34 - 41 INTERVIEW MET CAROLINE TENSEN VOOR VARA TV MAGAZINE

"DIE PETER R. DE VRIES BLIJFT EEN MATENNAAIER'

Met medium Sarina lost Caroline Tensen problemen van kijkers op. In VARA TV Magazine gaat het ook over haar eigen frustraties.
'Die Peter R. de Vries blijft een matennaaier.'

Het medium van Irene Moors, Robbert van den Broeke, raakte in opspraak toen Stichting Skepsis beweerde dat hij zijn paranormale gave met name dankt aan Googfe. Vind jij het niet eng om je goede naam aan zo'n soortgelijk programma te verbinden?
Nee, want dit is Sarina en die ken ik al heel lang omdat ik zelf al bij haar kwam. Ik weet wat zij kan, ze verbaast me elke keer, dus ik sta daar volledig achter.
Je zet je graag in voor goede doelen. Toen Theo van Gogh voor je deur stond om geld voor de arme kindertjes in Afrika in te zamelen, zei je dan ook een gulle donatie toe. Alleen, toen het geld niet leek overgemaakt te zijn, ontaarde dat in een hysterische ruzie die nooit meer goed is gekomen. Kan Sarina je dan niet helpen om van die woede af te komen?
Wat zou jij er van vinden als iemand zegt dat je dood moet, met je kut op een brandstapel terwijl het een foutje was van iemand en ik het afgesproken bedrag gewoon heb overgemaakt? Waarom moet iemand zo kwetsend zijn? Waarom? Ik vraag nergens om. Ik doe gewoon mijn werk. ik heb een leuk leven, ik zorg voor andere mensen, waar heb ik dat aan verdiend?
Er wordt geflulsterd dat Peter R. de Vrles een collega van je wordt bij Talpa. Daar ben je ook nog steeds boos op omdat hij beelden uitzond waarop te zien was dat jij op een feest van onderwereldflguur De Zwarte Cobra stond te presenteren. Waarom ebt kwaadheid bij jou niet weg?
Het is echt niet zo dat ik elke dag opsta en denk: wat vreselijk. Maar die Peter R. de Vries beeft mij gewoon genaaid op een manier die niet kan. Onlangs heeft-ie het fragment wéér gebruikt. En dan kan sarina lullen wat ze wil, maar dan blijf je voor mij een matennaaier!

Het medium van Irene Moors, Robbert van den Broeke, raakte in opspraak toen Stichting Skepsis beweerde dat hij zijn paranormale gave met name dankt aan Googfe. Vind jij het niet eng om je goede naam aan zo'n soortgelijk programma te verbinden?
Nee, want dit is Sarina en die ken ik al heel lang omdat ik zelf al bij haar kwam. Ik weet wat zij kan, ze verbaast me elke keer, dus ik sta daar volledig achter.
Waarom ging je naar haar toe?
Dat was puur... nou ja, allemaal hebben we het wel eens moeilijk. En dan weet je even niet welke kant je op moet. Dan is het heel fijn als iemand ziet waarmee je worstelt. Dat zegt Sarina zelf altijd heel mooi: onder elke vraag ligt een andere vraag, want onder elke oorzaak ligt echt een andere oorzaak. En zij kornt daar veel sneller bij. Dat is heel prettig. Heel verhelderend.
Heb jij haar wel eens op de proef gesteld?

Nee, want dat doe je niet als je naar iemand toegaat omdat je graag dingen wil weten. Zij is een soort mental coach, rnaar door haar paranormale gaven komt ze veel sneller bij de oorzaak. Het is heel prettig om met haar te praten. Dus ik ga daar niet heen om haar te testen ofzo. Zo zit ik niet in mekaar.
Moet je erin geloven om het te kunnen presenteren?
ja, dat vind ik wel. Ik zou het heel raar vinden als je zo'n programma zou presenteren en dat je dan niet in zoiets gelooft of daarvoor openstaat. Ik zou dat niet doen in ieder geval.
Geloof je erin? Of weet je het zeker?
Ik weet het zeker. De eerste keer dat ik bij Sarina was, kreeg ik rneteen een boodschap door van iemand waar ik helemaal niet om had gevraagd. Maar dat was wel een héél dierbaar iemand voor mij, ik zeg niet wie dat was, dat vind ik niet netjes. Maar ik heb dat zelf ervaren. Zij kwam meteen de eerste keer al met zoveel dingen dat ik dacht: dat weet IK, maar ik ken deze vrouw niet, dus hoe weet zij dat? Toen was het 1 + 1 = 2 voor mij. Af en toe ga ik tijdens de opname in een hoek zitten luisteren en dan komt sarina met allemaal dingen die ze niet kán weten. Dat zie ik ook aan de verbaasde gezichten van die mensen. Dus voor mij is het bewezen.
Noem eens een voorbeeld?
We zaten met mensen aan tafel en die waren behoorlijk verdrietig. Op een gegeven moment zegt Sarina: 'Sony hoor, maar ik moet ineens heel erg lachen. Er komt de hele tijd een los gebitvoorbij.' Ik zie die man echt zo kijken van: ik weet het even niet, ik snap het niet. Maar toen zei zijn vrouw ineens: 'Oh! Ik weet het al!' Bleek dat die overleden opa altijd zijn gebit uit zijn mond haalde waarmee hij dan achter zijn kleinkinderen aan ging. Een andere keer moest ze ook zo lachen. Toen zei ze: ik schiet in de lach, maar ik zie alleen maar een wc blokje. Die vrouw wist van niks maar haar zus wel. Zij en d'r zus hadden namelijk een keertje vreselijk gelachen toen ze van een wc blokje het papier af wilde halen. Maar dat papier kan er omblijven! Dat is van dat vieze plakpapier, dat krijgje er bijna niet af. Dus die hebben in een deuk gelegen met zijn tweeën!
Wist de redacteur het?
Nee. Je mag van mij al die kandidaten opbellen, want die weten zelf precies wat ze wel en niet aan de redacteur verteld hebben. Daar steek ik mijn handen voor in het vuur.
Willen die mensen vervolgens levenslang bij Sarina lopen om af en toe nog even met hun overleden partner te kletsen?
Ja, dat hebben ze wel vaak. zeker in het begin zeggen ze: Oh! Mag ik niet elke week langskomen? Maar Sarina heeft enorme wachtlijsten dus dat gaat gewoon niet.
Heeft Sarina je kijk op de dood veranderd?
Nou, ik heb altijd al een spirituele kant gehad. Maar het heeft wel een bepaalde bevestiging voor mij gegeven. Het is alleen: hoe geef je dat voor jezelf vorm? Dat is lastig. Er is iets na de dood, maar hoe dan? Ik had daar toevallig een heel gesprek met mijn dochter over. Die is bijna 16 en heeft ook allemaal vragen. Ik zei: 'het beste is om er maar voor open te staan en er niet iets tastbaars van te willen maken. Dan is het heel prettig.'
De dood is dus een eitje?
Nou, de dood lijkt me niet een eitje. Maar het is wel heel prettig om te weten dat het echt nog wel doorgaat.
Kan Sarina checken of God bestaat?
Nou, daar heb ik het nog nooit met haar over gehad. op zich is het wel een goede vraag. Bestaat god?
Spirituele programma's schieten momenteel als paddestoelen uit de grond. Wat vind je van de concurrentie?
...Sarina en ik hebben afgesproken dat wij uit respect niets gaan zeggen over Char of over Robbert van den Broeke.
Hoe bevalt je overstap naar Talpa?
Heel goed. Ik ben heel blij. Bij deze zender mogen er weer dingen uitgeprobeerd worden. De TROS heeft maar twee uitzendavonden waardoor ze héél goed nadenken voordat ze met een nieuw programma komen. En dat moet dan ook nog via de netmanager, dus dat schakelt veel langzamer. En bij Talpa is het echt van:joh. wil je alsjeblieft invallen bij het programma Thuis? Tuurlijk, ik kom eraan.
Toen je nog bij de TROS werkte, zei je in een interview: 'Ook In de wereld van de media is een patatgeneratie ingetreden: verwend en verwaand. Het is een eng groepje mensen. Is dat bij Talpa anders?
Ja! Ik denk dat John toch wel een neus heeft voor mensen die gewoon hard willen werken. Die dat heel leuk vinden. En die zijn er.
En de kijkcijfers die zo laag zijn, heb je daar problemen mee?
Dat vind ik wel jammer. Maar aan de andere kant is het ook wel fijn. Dan zit je met John te praten en die zegt dan: dat en dat is leuk, dat gaan we van de zomer uitproberen. En dat kan dan want je weet dat er dan niet zoveel mensen kijken. Dus je gaat niet meteen genadeloos op je bek. En als je denkt: dit is het, dan kun je het een beetje schuiven naar het voorjaar of het najaar. Dat vind ik zo leuk aan Talpa. Er gebeurt wat. Ik ben nu ook weer een paar pilots aan het maken. maar daar mag ik nog niks over zeggen. Is er onvrede onder Talpapresentatoren vanwege de tegenvallende kijkcljfers?
Ik moet je eerlijk zeggen: ik spreek ze niet allemaal elke dag, maar dat idee heb ik niet. Ik vind iedereen heel enthousiast. Zo van: we gaan ervoor. Maar ik ben natuurlijk verwend met rond een miljoen kijkers bij 1 tegen 100. Dus ik hoop wel dat de kijkcijfers omhoog gaan; Maat ik vind het altijd nog een grotere beloning als er een stijgende lijn is. Als Sarina volgende week 150.000 kijkers heeft dan denk ik: oeh. dat is niet goed. Dan is het niet blijven hangen.
Hoe vond je het om 'Hotel Big Brother' te presenteren?
Nou, ik vond het leuk omdat het live was. Ik heb het netjes afgemaakt hoor, maar ik had er persoonlijk wat meer van verwacht. Ik had gehoopt dat er bij het hotel echt opstoppingen zouden ontstaan en dat mensen met gekke ideeën kwamen. Ik weet niet of ik het ze nadoe om daar acht weken te gaan zitten, maar ik had net iets meer jus verwacht. Zo van: jeetje heb je het gisteravond gezien bij Hotel Big Brother? Er stonden zomaar honderd man voor de deur! En dat is niet gebeurd.
Vond je jezelf niet een beetje vloeken in dat programma? Terwijl jij het publiek hamerwarmend toesprak het Rode Kruis te steunen, zat Bonnle St. Claire aan Viola Holt te vertellen dat ze geen slip droeg en haar lichaamssappen in d'r panty liet drulpen.
Ja. Maar dat is niet mijn keuze geweest dat dat uitgezonden werd. Ik zou dat niet direct doen. Maar het is natuurlijk een jonge zender en die hebben zoiets van: zo héél erg braaf als de TROS zijn we niet.
En de mensen van het Rode Kruis? Waren die tevreden over het programma?
Die waren uiteindelijk wel blij. Nou ja, ik heb ze na afloop niet gesproken. Maar toen ik ze sprak, waren ze wel blij.
Je zet je graag in voor goede doelen. Toen Theo van Gogh voor je deur stond om geld voor de arme kindertjes in Afrika in te zamelen, zei je dan ook een gulle donatie toe. Alleen, toen het geld niet leek overgemaakt te zijn, ontaarde dat in een hysterische ruzie die nooit meer goed is gekomen. Kan Sarina je dan niet helpen om van die woede af te komen?
Wat zou jij er van vinden als iemand zegt dat je dood moet, met je kut op een brandstapel terwijl het een foutje was van iemand en ik het afgesproken bedrag gewoon heb overgemaakt? Waarom moet iemand zo kwetsend zijn? Waarom? Ik vraag nergens om. Ik doe gewoon mijn werk. ik heb een leuk leven, ik zorg voor andere mensen, waar heb ik dat aan verdiend?
Er wordt geflulsterd dat Peter R. de Vrles een collega van je wordt bij Talpa. Daar ben je ook nog steeds boos op omdat hij beelden uitzond waarop te zien was dat jij op een feest van onderwereldflguur De Zwarte Cobra stond te presenteren. Waarom ebt kwaadheid bij jou niet weg?
Het is echt niet zo dat ik elke dag opsta en denk: wat vreselijk. Maar die Peter R. de Vries beeft mij gewoon genaaid op een manier die niet kan. Onlangs heeft-ie het fragment wéér gebruikt. En dan kan sarina lullen wat ze wil. maar dan blijf je voor mij een matennaaier!