Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"

+ 37 - 19 | § Zij online

Je laten interviewen door Nathalie Huigsloot van de glossy BlvD is een riskant avontuur.

Ontlokte Huigsloot eerder Jort Kelderr de ontboezeming dat hij een geslacht had van slechts 14 centimeter, flapte Jeroen Pauw er uit dat hij regelmatig verdovende middelen gebruikt, in het nieuwe nummer van BlvD is harry Mens aan de beurt. En ook hij doet aan aantal ontboezemingen. Zo vertelt de makelaar over zijn vriendschap met Pim Fortuyn, maakt hij de grond gelijk met 'aartsluie ' Duisenburg" en meent hij dat theo van Gogh zijn dood aan zichzelf te wijten heeft. Dat Harry Mens door de vaderlandse journalistiek niet helemaal serieus wordt genomen is overigens niet zijn schuld...Mens: "De Nederlandse pers is per saldo links. Ik ben geen exponent van links, dus vinden ze het heerlijk om mij belachelijk te maken. Duisenberg die uiteindelijk zo rechts was als de klere, wordt de hemel in geprezen terwijl dat een luie man was die dagelijks tachtig sigaretten rookte en een fles whisky dronk."Dat een aantal van in Business Class, Pim Fortuyn, Theo van Gogh, en Willem Endstra, zijn vermoord heeft Mens niet structueel veranderd, zo zegt hij.... (lees meer)

+ 33 - 27 | § Rekening

HP/De Tijd

"Een interview met een etentje als smeermiddel; het is geen ongebruikelijke constructie in de journalistiek. Maar Blvd-hoofdredactrice Margriet van der linden schrok toch wel even toen ze zag hoeveel het vraaggesprek met Edwin de Roy van Zuydewijn haar had gekost. De Roy zeeg 13 mei neer in het door hemzelf uitgezochte Amsterdamse restaurant Altmann, met tegenover hem Blvd-verslaggeefster Nathalie Huigsloot. Ze liet haar gesprekspartner ook de wijn uitkiezen. Daar bleek De Roy een speciale methode voor te hebben. Volgens Van der linden 'smoesde' hij wat met de restaurateur, die een minuut later een fraaie fles op tafel zette, en toen die fles leeg was nog een. Huigsloot stelde geen vragen, althans niet over de wijn. Pas bij het afrekenen werd duidelijk dat de flessen 230 euro per stuk hadden gekost. Van der linden: "Ik vroeg nog aan Nathalie: proefde je het niet? 'Nee,' zei ze. Kijk, over dat geld - de rekening bedroeg in totaal 815 euro - wil ik niet moeilijk doen, hoewel mijn uitgever, zelf een liefhebber van bier, daar anders over denkt. Het gaat me vooral om de manier waarop. Die getuigt van weinig goede smaak." Een vriend van De Roy heeft haar inmiddels uitgelegd dat het zijn manier is om 'de journalistiek terug te pakken'. Ook De Roys hond Pablo zat in het complot. Met een liflafje van minder dan 15 euro nam hij geen genoegen." (de kring)

+ 136 - 126 | § NATHALIE MAAKT VRIENDEN MET... EDWIN DE ROY VAN ZUYDENWIJN

INTERVIEW VOOR DE BLVD

Op een schaal van 1 tot 10, hoe gelukkig ben je?
"Wat denk je nou? [veegt tranen weg, red.] Ik ben alles kwijt! Mijn vrouw, mijn hond, mijn huis. Ik mis Margarita elke minuut van de dag. Het enige wat ik nog heb is Pablo. Hij heeft mijn leven gered [zoent uitbundig zijn hond, red.] Schrijf maar een vijf."
Waar woon je nu dan?
"Nergens. Ik logeer veel bij mijn moeder, en soms bij vrienden. Ik heb geen cent. Soms leef ik zeven weken op macaroni. Dit pakje sigaretten heb ik bij mijn moeder vandaan."
Is er al een nieuwe vrouw in je leven?
"Vorig jaar heb ik een beeldschone vrouw ontmoet in Italië. Alles was right en goed. Maar ik kon het niet. Niet zoenen. Niet strelen. Ik kón het gewoon niet. Ik heb de hele nacht liggen janken. Ik voelde me schuldig omdat ik alleen al aan een andere vrouw dacht. Er is maar één vrouw in mijn leven en dat is Margarita. Zij is mijn zielenmaatje."
Hoe vind je het dat Margarita inmiddels al wel met een ander naar bed is geweest?

(lees meer)

+ 33 - 14 | § NATHALIE MAAKT VRIENDEN MET...FRANCISCO VAN JOLE

INTERVIEW VOOR DE BLVD

Verkeer je momenteel in een zwart gat, na je De-Wereld-Draait-Door-debacle?
"Nee. Ik ontleen mijn identiteit niet aan dat programma. In de tijd dat DWDD startte, begon ik met vier nieuwe dingen: de Geitenwollensokkenshow op Radio I, Nieuwslicht, een nieuwe rubriek in de Volkskrant en dit. Dus ik had niet zoiets van o jee, hier staat of valt mijn carrière mee. Maar goed, het is wel zo dat ik wel graag de beste wil zijn in wat ik doe."
Maar je was niet de beste.
"Nee. Maar ik kan daar vrij gemakkelijk overheen stappen. Toen DWDD begon hadden we een ander programma voor ogen dan hoe het zich uiteindelijk ontwikkeld heeft. Het is een feel good-programma geworden. En je kunt veel van mij zeggen, maar ik ben nu niet bepaald de meest aansprekende feel good persoon."
Hoe is het om zo publiekelijk te worden geschoffeerd?
"Dat interesseert me echt geen ene zak. Je ontwikkelt jezelf, maar als iets op een gegeven moment nog steeds niet lukt, moet je je conclusies trekken. Weet je wanneer ik ermee zou zitten? Als ik echt iets verkeerds zou hebben gedaan, als ik gewoon blunder. Maar ik heb niet geblunderd."
Het is toch blunderen als je de achternamen van je gasten niet kent? (lees meer)

+ 33 - 15 | § 'NATHALIE MAAKT VRIENDEN MET'... HUMBERTO TAN

Ken jij de film How to Make Love to a Negro Without Getting Tired?
"Eh... nee..."
Heb je als neger een bovengemiddeld libido?
"0, haha! Ja. Dat klopt als een bus. Niet te houden ben ik. Als je nog even zo doorgaat, moet je kijken wat er gebeurt! Nee. Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik heb nooit aan andere mannen gevraagd: 'Hoe vaak doe jij het nou?' Ik ben er wel van overtuigd dat als je ritme op de dansvloer hebt, de kwaliteit dan wel omhooggaat in bed. En ik kan goed dansen, ja."
Ik bezocht de website van je kledinglijn. En dan schieten de woorden 'aanraken', 'benaderbaar', 'sympathie 'en 'zachtaardig' op je af. Zijn dat eigenschappen die op jou slaan?
"Ja. Het is niet zozeer hoe ik ben, maar hoe veel mensen in mijn omgeving mij ervaren. En voor een deel klopt dat ook wel."
Ben je zo 'n allemansvriend?
"Nee. Ik begin wel altijd met iedereen op nul. Maar als het niet goed is, is het niet goed."
Waneer had je voor het laatste knallende ruzie? 
"Zakelijk, vorige week nog. Toen voelde iets niet goed en zei ik: 'Ik doe het niet.' Ik ben daar vrij transparant in."
Dat klinkt niet bepaald als een knallende ruzie...
"Nee, knallende ruzie zal ik niet snel hebben. Dat heeft toch geen zin?"
Nee, dat heeft geen zin. Maar dat is toch nog geen reden om het niet te doen? Of ben je zo at ease dat je nooit onredelijk of belachelijk doet?

"Ik kan soms onredelijk zijn. Belachelijk ook. Maar ik heb nog nooit in mijn leven met iets gesmeten. Of misschien één keer. Toen was ik veertien ofzo. Toen heb ik een appel naar mijn broer gegooid omdat-ie zo bijdehand deed en ik al zes keer had gezegd: 'Hou nou op, hou nou op.'"
Heb je wel eens ruzie gehad met Jack Spijkerman?
"Wel discussies, maar geen ruzie. In programma's waarin je samenwerkt, moet je elkaar de ruimte geven. Dat kan soms vervelend zijn, maar dan moet je maar niet samen gaan zitten." Vind jij hem echt de grappigste man ter wereld of kreeg je een bonus voor elke keer dat je lachte om zijn grap? (lees meer)

+ 31 - 18 | § BLVD INTERVIEW

'NATHALIE MAAKT VRIENDEN', MET: ROB OUDKERK

Had je vrouw niet zoiets van: Oh, Robbie! Doe dat nou niet, met een vrouw uit eten. Dadelijk flap je we er weer van alles uit!
Nee. Marieke hoopt, en ik ook, dat het mij echt heeft veranderd.
Wist ze dat je naar de hoeren ging?
Ja. 
Wat voor afspraak hadden jullie dan? Hadden jullie een open huwelijk?
De afspraak was dat we het niet zouden vertellen zolang het niet nodig was. Marieke en ik hebben al dertig jaar de afspraak: dingen niet vertellen, is geen liegen. Alleen als de ander ernaar vraagt, lieg je er niet over. 
Hoe wist zij dan dat je naar de hoeren ging?
Daar vraag je me wat…. Ik denk meer in overdrachtelijke zin… dan moet ik wel in twintig jaar historie duiken…. Volgens mij is het een keer in een gesprek met twee vriendjes erbij ter sprake gekomen. Daarna eigenlijk niet meer. 
Dan kan ik me wel voorstellen dat Marieke verrast was om in de krant te lezen dat je naar de hoeren ging. Na zo’n derderangsboodschapje.
Het was geen derderangsboodschapje. Als je afspreekt ‘we vertellen het niet’, is er wel een risico dat je het een keer in de krant leest.
Waarom ging jij naar de hoeren op de Theemsweg en niet naar de wat luxere hoeren?
In 2000 ben ik in een hoerenbuurt herkend. Ik wou dat ik zo stevig was dat ik dan kon zeggen: “ja nou? Und?” Maar zo stevig ben ik niet. Ik wilde niet herkend worden. Dus dacht ik: dan moet je naar zo’n tippelzonde. Daar stonden trouwens buitengewoon gewone vrouwen hoor, die uit clubs kwamen of die de huur van ramen te duur vonden. Heroïnehoeren zijn er op de Theemsweg nooit geweest. Er kwamen wel travestieten. En als je niet uitkeek, kon je daar behoorlijk intrappen. 
Ben je door de Theemsweg-affaire veel patiëntes verloren? Zo van: die viezerik zal wel meteen met een eendenbek in de weer gaan...
(lees meer)

+ 35 - 19 | § Interview Joost Zwagerman voor Blvd

'Wij hebben legioenen Beau van Erven Dorensjes gekweekt. Mensen die niks kunnen, maar een enorme grote mond hebben'

 

Ik heb nog nooit iets van je gelezen. Toch interview ik je.
"Ik ben 41. Ik ben er intussen aan gewend dat er domheid in de wereld is."
Hoe belangrijk is het wat anderen van je vinden?
"Wat andere mensen van mij vinden, vind ik volstrekt onbelangrijk."
En als Beau van Erven Dorens zegt dat jouw kop elke ochtend in een pot urine wordt gedoopt en daarna onder een tosti-ijzer wordt gelegd?
"Beau van Erven Dorens is de verpersoonlijking van wat er mis is met Nederland. Hij is iemand die alles wil, maar niks kan. Wat je kunt, is tegenwoordig van secundair belang. Zo krijg je een heel vervelende, agressieve, opgefokte kutmaatschappij. Hij is ook een product van het falen van ons onderwijs. Wij hebben legioenen Beau van Erven Dorensjes gekweekt. Mensen die niks kunnen, maar een enorm grote mond hebben. In Nederland word je geleerd je eigen mening zo assertief mogelijk te formuleren. Nou, dat heb je gezien, het hoogtepunt van assertiviteit is Mohammed B. die op de fiets stapt en even iemand koudmaakt die iets heeft gezegd wat hem niet bevalt."
Je bent al heel lang happy samen met je vrouw. Wat vond zij van de Vulpen-affaire?

(lees meer)

+ 36 - 24 | § Reactie van Beau op interview Joost

'ALS JOOST ZWAGERMAN ME NU NOG NIET ZOU HATEN, ZOU IK MIJ SCHAMEN'

Volgens Joost Zwagerman ben ik medeschuldig aan de moord op Theo van Gogh. Dat vind ik niet leuk. De Nederlands kampioen essay schrijven zegt het in een interview zo: "Beau van Erven Dorens is de verpersoonlijking van wat er mis is met Nederland. Hij is iemand die alles wil, maar niks kan. Wat je kunt, is tegenwoordig van secundair belang. Zo krijg je een heel vervelende, agressieve, opgefokte kutmaatschappij. Hij is ook een product van het falen van ons onderwijs. Wij hebben legioenen Beau van Erven Dorensjes gekweekt. Mensen die niks kunnen, maar een enorm grote mond hebben. In Nederland wordt je geleerd je eigen mening zo assertief mogelijk te formuleren. Nou, dat heb je gezien, het hoogtepunt van assertiviteit is Mohammed B. die op de fiets stapt en even iemand koudmaakt die iets heeft gezegd wat hem niet bevalt. " Volgens Zwagerman mag je dus...

(lees meer)

+ 27 - 25 | § Tumult rond Jort's lengtematen 1

Kwartetten

Rumoer om twee interviews in het maandblad Blvd.
Hoofdrolspelers: Joost Zwagerman, Beau van Erven Dorens en Jort Kelder.
Zwagerman is geïnterviewd voor het (nog niet verschenen) maartnummer van Blvd. De schrijver maakt hierin gehakt van Van Erven Dorens. "Hij is een product van het falen van ons onderwijs." Voor de maand april wilde Blvd een interview met Kelder. De Quote-chef vroeg welke vorm het gesprek zou krijgen, waarop Blvd-journaliste Nathalie Huigsloot hem het interview met Zwagerman toestuurde. Kelder stuurde de tekst meteen door naar zijn vriend Van Erven Dorens. Op zijn beurt... (lees meer)

+ 34 - 19 | § tumult rond Jort's lengtematen 2

Zeventien?

Quote-baas Jort Kelder heeft een journaliste van het blad Blvd. geld geboden om een interview met hem niet te publiceren, meldde HP/De Tijd twee weken geleden. Kelder bekende, maar hij zei dat dat met de inhoud 'niets van doen' had. 0 nee?
Naar nu blijkt, had Kelder zich in het vraaggesprek met Blvd.-journaliste Nathalie Huigsloot laten ontvallen dat zijn geslachtsdeel veertien centimeter lang is. Blijkbaar was Kelder bang voor imagoschade... (lees meer)

+ 26 - 27 | § ingezonden brief HP/De Tijd

+ 30 - 28 | §

"PENIS JORT KELDER BELANGRIJKSTE NIEUWS"

"Dat Jort Kelder een penis van slechts Veertien centimer zou hebben, is voor de bezoekers van de website Zijonline.nl het belangrijkste nieuws van de afgelopen acht maanden geweest.
Zijonline komt, nadat de website een miljoen unieke bezoekers heeft getrokken, met een top 10 van favoriete roddels. De roddel over het gebrek aan lengte in de broek van Jort Kelder werd maar liefst 243.000 keer gelezen. De andere posities in de top 3 worden ingenomen door Rachel Hazes en Tanja uit het BB-huis." Uit: Metro, 19 okt. 2005

+ 30 - 21 | § Interview met Harry Mens voor de Blvd.

'NATHALIE MAAKT VRIENDEN'

Trekt je mannelijke ego het wel dat ik je eten betaal?
"Nee, en dat doen we dus niet. Ik ben een beroepsbetaler, dus ik betaal eigenlijk altijd. Ook bij mannen."
Waarom?
"Ik ben heel makkelijk. Het zijn aftrekbare kosten voor mij en ik verdien heel veel, dus het maakt me niet uit."
Is het leuk om rijk te zijn?
"Ik verbeeld me dat ik dat niet ben hoor. Ik heb vrienden die een miljard hebben, daar voel ik me gewoon een kleine jongen bij."
Maar je bent ook ooit onderaan de ladder begonnen, dus je weet wel dat je nu redelijk rijk bent.
"Ik heb het financieel altijd heel goed gehad. Ik was zeventien toen mijn vader stierf en had toen niks. Op mijn achtiende kocht ik mijn eerste MGB-GT. Die kostte toen 18.000 gulden. Ik heb altijd Jaguars gereden, grote Peugeots, Bentiey's. Ik heb altijd veel verdiend én uitgegeven."
Je staat bekend als een enorme patser. Hecht je erg aan statussymbolen?

(lees meer)

+ 41 - 21 | § interview Victor Reinier voor Blvd.

'De opnameleider vroeg: Kan jij misschien paardrijden? 'Ja', zei ik, 'ik ben min of meer op het paard geboren'. Ik had nog nooit van mijn leven op een paard gezeten.'

Als ik de verhalen mag geloven sta jij kennelijk altijd in de flirtmodus. Wat vind je leuk aan vrouwen?
Alles. Ik vind de vormen mooi, het gezicht, en het totáál onbegrijpelijke vind ik leuk. Want ik begrijp er geen reet van.
Vind je het geen zeikerds?
Ja. Vrouwen zijn huichelachtig. Vrouwen zijn heksen. Vrouwen kunnen buitengewoon gemeen zijn tegen elkaar. Als een club vriendinnen bij elkaar zit, en één gaat weg... Nou, echt de deur is nog niet dicht of er klinkt: wat zij aanhad, dat kan écht niet! Fascinerend.
Wat is daar in hemelsnaam leuk aan?
Blijkbaar val ik als een blok voor vrouwen. Ook al zijn mannen mijn beste vrienden. Ik vertrouw mijn beste vriend, maar mijn beste vriendin niet. Ik merk dat al bij mijn eigen vrouw. Je vertelt een geheim en twee dagen later krijg je het terug via een vriendin. Als je iets vertelt aan een vrouw, ben je het kwijt.
Geloof je in de ene Ware?

(lees meer)

+ 26 - 19 | § Interview Hilbrand Nawijn voor Blvd

'De Tweede Kamer heeft niks te maken met politiek, alleen maar met acteren.'

Wat doe jij in de politiek?
Als directeur van de immigratiedienst kreeg ik een beetje ruzie met de staatssecretaris en moest ik weg. Ik kreeg wel wachtgeld mee, maar zo zit ik niet in mekaar. Ik wil werken voor m'n geld. Ik had net een half jaar een eigen advocatenkantoor, en toen werd ik opgebeld door de LPF, met de vraag: wil je minister worden? Rechtstreeks he, zo. Nou, toen viel ik echt van mijn stoel.
Je vrouw blij?
Aan de ene kant was ze vereerd natuurlijk, maar aan de andere kant dacht ze: 'waar begin je aan?' Maar goed, ik heb 'ja' gezegd en toen was het binnen 24 uur geregeld allemaal. Toen heb ik ook direct dat wachtgeld weggedaan. Dat is één miljoen euro he? Dat hadden ze nog nooit meegemaakt. Ze hebben me daarna nog vier keer gebeld met de vraag: 'weet u dat wel zeker?'
Lekker. Net een miljoen opgegeven en dan valt na drie maanden het kabinet.
Ja, en ik had alles opgezegd, mijn kantoor en weet ik veel wat. Nou goed, er kwamen weer verkiezingen en de LPF vroeg of ik lijsttrekker wilde worden. Maar ja, ik had intussen twee kogelbrieven gehad. En ik dacht: ik heb een gezin en drie kinderen. Dus toen heb ik 'nee' gezegd.
Hoe ziet zo'n kogelbrief eruit?

(lees meer)

+ 32 - 22 | § interview Theodor Holman voor Blvd.

'Ik ben gewoon Theodor Holman, de wat aan de kant staande fluiter die een beetje aapachtig zit te lachen.'

Ben je eenzaam?
Ik wás eenzaam maar sinds de dood van Theo ben ik dat niet meer. Door die slachtpartij zijn de mensen die erbij betrokken zijn heel dicht bij elkaar gekropen. En gek genoeg ben je ook ontzettend aantrekkelijk als je zoveel verdriet hebt als ik. Kijk, als je schrijft: ik woon alleen in een stinkhuis met 3 katten en een hond, mijn relaties mislukken en dat komt omdat ik teveel drink en de hele dag in mijn nest lig dan wekt dat ook wel medelijden op maar dat is niet meteen aantrekkelijk. Nu is er iets aanwijsbaar: kijk dat was zijn beste vriend, daar hebben ze twee messen ingestoken en zijn keel doorgesneden. Dus moet ik getroost worden.  Leed verhoogt je aantrekkingskracht.
Heb je dankzij de moord op Theo dan veel vrouwen in je bed gevonden?
Nee, nee, nee. Eén. Ik deel het bed wel eens met een hele aardige celliste.
Speelde dat voor Theo's dood niet ook al?
..ja... maar nu iets meer.
Vindt zij het niet vervelend dat jij in je columns zo koketteert met de eenzaamheid?

(lees meer)

+ 35 - 22 | § interview met Mark Koster voor de Blvd van deze maand

NATHALIE MAAKT VRIENDEN

Je bent nu baas van de onderzoeksredactie van NSE. Daarvoor was je (adjunct-) hoofdredacteur van verschillende tijdschriften waaronder Quote en Nieuwe Revu. Op welk verhaal ben je het meest trots?
Het verhaal van het dagboek van Endstra. Dat was echt klassieke aanbeljournalistiek. Iemand deed de deur open en kreeg een stuip van: “ik praat niet en ik zeg niks”. Maar je laat kaartjes achter en later komt dan toch dat telefoontje.  
Bij je afscheid van Quote kreeg je een rat cadeau. Is ratterigheid een noodzakelijke eigenschap voor een journalist?
Je moet niets ontziend zijn. Vaak zijn journalisten te snel geïmponeerd, te bang om vijanden te maken. Mijn credo is: je schrijft of je hebt vrienden.
Heb je geen scrupules?
Ik heb 1 keer iets gedaan waarvan ik spijt heb. Mijn vader was hoogleraar in Groningen. Ik heb toen een rapport dat op zijn bureau lag meegenomen. Hij was woedend! Maar ja, het was wel belangrijk en hij zou het me nooit gegeven hebben, dus tja… 
Heb je nog meer rattenstreken op je naam staan?
Ik heb John de Mol een keer te pakken genomen... 

(lees meer)

+ 32 - 18 | § INTERVIEW WINSTON GERSCHTANOWITZ

Zuig jij wel eens geld op?
"Wat?"
Of je wel eens geld opzuigt, als je aan het stofzuigen bent?
"Dat ik denk: oh, vijf cent, hup, weg?"
Ja, waarom zal ik bukken?
"Nee... Nee, dat heb ik nooit gedaan."
Heb jij een heftige puberteit gehad?
"Ik heb überhaupt geen puberteit gehad."
Is dat niet ongezond?
"Weet ik niet. Ik heb die gewoon niet gehad. Ik hoorde het wel op school en later van mensen. Toen dacht ik: nee, ik heb dat nooit gehad. Ik heb ook nooit van die jeugd­puistjes gehad."
Maar ook nooit je ouders enorm teleurgesteld?
"Nee. Dat was bij ons niet aan de orde."
Over bekende Nederlanders gaan altijd de wildste geruchten. Over jou datje op oudere vrouwen zou vallen en het met Christine Kroonenberg zou hebben gedaan. Terwijl je moeder het met Henk van der Meijden deed, die dus eigenlijk jouw echte vader zou zijn... (lees meer)

+ 34 - 20 | § 'IK HEB BONNIE ST. CLAIRE GEREANIMEERD'

INTERVIEW MET ROBERT SCHOEMACHER

Wat doe je allemaal om mooi en jong te blijven?
"Ik doe veel aan sport. Ik heb gisteren nog vijftien kilometer gelopen. Naarmate ik ouder word, merk ik wel dat mijn gewrichten een beetje achteruit gaan. Daar neem ik pillen voor. En ik Iet op wat ik eet. Als je veel snoept of Iaat eet, worden er minder groeihormonen aangemaakt en verouder je sneller. Daar slik ik ook pillen voor."
Hoeveel slik jij dagelijks?
"Ik slikte altijd vijftig pillen. Dat is voor veel mensen niet te doen, maar ik sla met gemak twintig pillen in één klap achterover. Geen probleem. Een beetje water erbij en hop, daar gaan ze!

(lees meer)