Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"

+ 29 - 17 | §

Whahaha!!!, Hoehoehoe! Hik, hik....! Ooooooooooo......! Ook zo ontzéttend gelachen tijdens het oergeestige en vlijmscherpe interview door Nathalie tijdens Manucripta? En dan te bedenken dat zij niet eens voor zulke grote smakken met geld te boeken is. (06-24993085)

+ 30 - 22 | §

Miss America wordt 'vertaald'!

Eindelijk dan toch die doorbraak? (lees meer)

+ 36 - 20 | § 'Miss America'

Nathalie's debuutroman

Hoofdpersoon Madelief heeft een baan aangenomen bij Lex, een Nederlandse televisiecorrespondent in New York en geen gemakkelijk baasje: hij terroriseert de mensen die voor hem werken en drijft iedereen voortdurend tot razernij door zijn wispelturigheid. Ze heeft die baan, die honds blijkt te zijn, ook aangenomen omdat ze verliefd is op een Nederlandse advocaat die in New York gestationneerd wordt en op deze manier zo snel en zo vaak mogelijk bij hem in de buurt kan zijn.
Miss America biedt behalve het verslag van een hopeloze relatie een hilarisch kijkje in de keuken van de tv-journalistiek.

+ 38 - 28 | § interview Volkskrant

Televisiemaakster Nathalie Huigsloot (35) schreef een sleutelroman over de liefde en over haar werk bij Max Westerman, correspondent voor RTL Nieuws in New Vork. In haar roman Miss America gedraagt een correspondent, Lex Oosterboer, zich als een tiran tegenover zijn werknemers.


Een fragment:
'Hoezo hebben jullie niets om in Las Vegas te draaien?!' Lex schreeuwt nu tegen de redacteuren van het journaal. Die zeggen dat er geen nieuws is. 'Dan zek je dat verdomme'. Op alle locaties voor de serie 'Lex over de grens' wil hij ook een nieuwsitem draaien. Hoe vaak moet hij dat nog roepen? Lex praat eigenlijk nooit. Hij schreeuwt altijd. 'Roepen' noemt hij dat.'


Is ie in het echt ook zo erg, die Max Westerman?
'Ik heb in de televisiewereld voor heel wat mensen gewerkt: Viola Holt, Mylne de la Haye, Theo van Gogh, Pieter Storms. Maar Max staat op n. In de omgang met zijn personeel gaat hij over de grens. Laat ik het zo zeggen: zijn leiderschapskwaliteiten zijn zwaar onder de maat.'

Wat doet hij dan?

(lees meer)

+ 34 - 23 | § Theodor Holman

Recensie Miss America


MAX IS NIET KWAAD, EN OOK NIET VERDRIETIG: MAX IS KAPOT

Gisteren mocht ik samen met Gijs van de Westelaken het boek 'Miss America' van Nathalie Huigsloot ten doop houden, Een meer dan leuk boek, niet in de laatste plaats omdat ik er een klein rolletje in speel (leg ik straks uit).
Nathalie is n van de leukste vrouwen die ik ken, niet zelden lazen wij haar e-mails uit Amerika luid aan elkaar voor en lagen dan slap van het lachen.
Miss America - hoewel het onder meer gaat over Max Westerman, onze RTL-man in New York - is eigenlijk een 'vrouwenboek.' Ik bedoel dat niet minderwaardig, integendeel. Daarvoor vind ik Nathalie een te leuke en te goede schrijfster.
 Anderhalf jaar geleden zag ik Nathalie elke dag. Zij zat aan het ene bureau te produceren, ik schreef aan het andere een scenario, samen met Gijs van de Westelaken. Gijs en ik hoorden dus al haar avonturen. Die waren niet mis. Er was EEN MAN in het leven van Nathalie, van wie zij erg veel hield, maar die last had van 'bindingsangst'. Er was liefde en onbeantwoorde liefde. Er was
haat. Er was ontzettend veel geneuk. Daarover vertelde Nathalie dan uitgebreid aan ons, en vaak ook aan Theo van Gogh - geen mannen die haar heel erg met die bindingsangst konden helpen.
Ons standpunt was: een man wil je, of hij wil je niet. Bindingsangst is eigenlijk een smoes. Dan wil hij je niet. Nathalie was het daar niet mee eens. Toen haar amant naar New York verhuisde, reisde zij hem achterna. Hoewel hij in bed nou ook weer niet zo bijzonder was, geloof ik.
Nathalie, door ons opgeleid, vond werk bij RTL-man MaxWesterman. Over wat ze daar meemaakte, schreef ze een boek. En over dat geneuk en die bindingsangst. RTL wil nu in de programma's waar het boek aandacht zou verdienen - zoals Barend en Van Dorp en RTL-Boulevard - althans zo was gisteren het praatje - niets aan het boek doen, want Max is niet kwaad, en ook niet verdrietig, maar Max is 'kapot'. En de omroep is nu 'solidair' met Max.
Achja, ik kan het me van Max wel voorstellen. Mx wordt zo goed neergezet, hij krijgt zo'n
meesterlijke spiegel voorgehouden, dat ik me ook zou schamen. Hoewel... stel je nou eens voor dat ik net zo geportretteerd zou worden door iemand met het talent van Nathalie Huigsloot - dan zou ik daar ook erg trots op zijn. Het had veel slechter gekund, Max!
 Dames aller landen, lees dit boek en geniet. Alles over Bindingsangst en Max Westerman. Heerlijk. Ik heb ook bindingsangst, overigens.

+ 32 - 25 | § recensie Miss America

Spunk

Nathalie Huigsloot - Miss America (274 blz)
Ik las dit boek en werd verliefd. Verliefd op de te gekke, immens belachelijke vrouwelijke hoofdpersoon. Ze is een meisje dat graag praat over haar zeekoedijen, eerlijk vertelt dat ze vliegangst heeft en ze van de pillen daartegen aan de ramen gaat likken en dat bij de eerste ontmoeting met de zakenpartners van haar vriendje anale seks aanraadt, omdat dat zo lekker moet zijn als je een prostaat hebt. Ze is een beetje het Nederlandse zusje van Bridget Jones, maar met meer humor en zeker met meer intelligentie. Dit meisje verhuist met haar stoere mannelijke, maar afstandelijke vriendje naar New York. Daar begint het tweede gedeelte van dit vreet-op boek: ze gaat werken bij 'Lex Oosterboer', een geinige verbastering van de naam Max Westerman, die daar de 'gay nazi from Holland' wordt genoemd. We krijgen dus ook nog een smakelijk kijkje achter de schermen van het nieuws en mijn RTL Boulevard-identiteit wordt daar niet ongelukkig van. Smeuigheid verteld door het sympathiekste meisje ooit. Ik ben verliefd. [Renske]

+ 34 - 20 | § bij Paul de Leeuw en B&W

+ 36 - 26 | § 'Het BEEST in Max Westerman', Nieuwe Revu

Max westerman is vanwege de Amerikaanse verkiezingen weer veel in beeld. Ook komt er een sleutelroman aan waarin de succesvolle New York-correspondent Lex Ossterbooer als een botte boer tekeergaat tegen zijn medewerkers. RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar: "Als het niet loopt zoals hij wil, gaat Max uit zijn dak." Door Robert Vuijsje

Een fragment uit het boek Miss America, geschreven door Nathalie Huigsloot, een voormalig medewerkster van Max Westerman:
'Hoezo, jullie hebben niets om in Las Vegas te draaien?!' Lex schreeuwt nu tegen de redacteuren van het joumaal. Die zeggen dat er geen nieuws is. 'Dan zek je dat verdomme!' Op alle locaties voor de serie 'Lex over de Grens' wil hij ook een nieuwsitem draaien. Hoe vaak moet hij dat nog roepen? Lex praat eigenlijk nooit. Hij schreeuwt altijd. 'Roepen' noemt hij dat.

Ton Lankreijer, tot voor kort gedurende vier jaar eindredacteur van RTL Nieuws:
"Max is gedreven tegen het fanatieke aan. Hij balanceert vaak op de rand van de waanzin. Max wordt wel eens zelf slachtoffer van zijn eigen waanzin. Ik kan me herinneren dat we eens een half item uitzonden, omdat hij het niet kon loslaten en op tijd naar Hilversum sturen. Hij hield ook niet van kruisgesprekken met de presentator in Hilversum. Ik denk dat het was omdat hij dan niet de volledige controle had over wat er zou gebeuren. Max zorgde voor veel meer onrust op de redactie dan andere correspondenten. Conny Mus is ook een ster, maar dat is een gentleman....

(lees meer)

+ 30 - 16 | § recensie Miss America

'Madelief vertrekt naar New York om daar te gaan samenwonen en werken. Als je denkt dat Madelief een superwoman is, heb je het mis. Zij is een ietwat neurotische, onzekere meid, die er met veel humor, ontwapendheid, cynisme en soms een drankje teveel op wel komt. Ik heb vaak hardop gelachen om haar manier van doen en sommige situaties.
De schrijfstijl van Nathalie is lekker vlot en pakkend. Het is heerlijk om te zien dat niet het mooiste, slimste meisje van de klas toch heel ver kan komen. Ook zijn de terugblikken gebaseerd op een situatie in het heden erg leuk!
Natuurlijk gaat het hier niet zomaar om een fictief verhaal. Miss America is nu al een veelbesproken boek, omdat het gebaseerd is op de waarheid, waarin Nathalie, zo zegt de achterkant van het boek, o.a. samenwerkte met Max Westerman... Eerlijk gezegd heb ik met dit feit weinig gedaan tijdens het lezen. En of het nu wel of niet waar is, dat doet niets af aan de hilariteit van het verhaal.
Ja, er mag van mij zo een vervolg komen. Een heerlijk feel-good boek!' (Stephanie)

+ 36 - 19 | § Dubbelinterview Blvd met scriptschrijver Mischa Alexander

'Nathalie Huigsloot is televisiemaker. Vorig jaar volgde ze haar grote liefde naar New York waar ze voor Amerika-correspondent Max Westerman ging werken. Ze debuteert deze maand met, een autobiografische roman over een liefde in New York en een agressieve tv-correspondent, getiteld 'Miss America'. Een gesprek over feiten en fictie.

DUBBELINTERVIEW
Terwijl ik naar de deur van zijn kantoor loop, zie ik zijn hoofd weerwegduiken in zijn bureaula. Geen idee wat-ie daar te zoeken heeft. Als ik de deur opentrek, komt Lex net met een enorme snuif naar boven. En ziet
mij staan.
'Hoi', zeg ik.
Fragment uit 'Miss America', door Nathalie Huigsloot.

Blvd.: "Nu wij met elkaar spreken, ben je nog bezig met de afronding van je debuutroman Miss America. Wat staat ons te wachten, Nathalie?"
Nathalie Huigsloot: "Een liefdesavontuur. Madelief wordt verliefd op Jasper, die naar New Vork gaat. Ze vindt een baan als producer van Lex, Nederlandse tv-correspondent in New Vork, dus volgt ze Jasper. Het boek gaat over alle avonturen die ze daarna beleeft, zowel in de liefde als bij de televisie:'
Blvd.: "Mischa, klinkt dit als een goed verhaal?"
Mischa Alexander: "Denk ik wel. Ik houd van realistische verhalen en zo te horen is dit behoorlijk realistisch:"
Blvd.: "Je had nog nooit een boek geschreven, waarom nu wel?"
Nathalie: "Het verhaal heeft autobiografische elementen. Ik ben zelf verliefd geworden en naar New Vork gegaan en ik heb voor correspondent Max Westerman gewerkt. Het was een heftige tijd, waarin ik regelmatig mailtjes naar vrienden in Nederland stuurde. Die zijn bij een literair agent terechtgekomen. Dat leidde tot een deal en een boek:'
Blvd.: "Wat was de toon van de e-mails die je naar Nederland stuurde?"
Nathalie: "Vrij hysterisch. In het boek is dat anders geworden, maar je kunt je voorstellen dat de combinatie van iemand met vliegangst, zonder rijbewijs, die slecht Engels spreekt en een veeleisende correspondent confrontaties oplevert. In de liefde loopt het voor Madelief ook niet naar wens."
Blvd.: "We hebben het over een roman en over de realiteit, maar die lijken wel erg veel op elkaar. Het is gewoon een autobiografisch boek, toch?"

(lees meer)

+ 29 - 24 | § De 'making of' Miss America, in Vara TVmagazine

"Toen ik het eerste hoofdstuk dat Nathalie schreef van haar boek Miss America las wilde ik het hebben voor mijn imprint Bertolucci. Zo vaak komt het niet voor dat je een tekst leest die simpelweg geestig is. Dat een sterk op Max Westerman gelijkende figuur een voorname rol speelde in het boek hield mij niet bezig. Van mij mocht Nathalie haar ervaringen en frustraties in een geestig (ook: liefdesverhaal) vastleggen. Later, veel later zou Max tegen Henk zeggen dat hij mij als een vriend beschouwde. Dan maakt Max snel vrienden..."

'Bertolucci' was de naam van de hoogstpersoonlijke imprint waaronder tv-maker Bert van der Veer n jaar lang liefhebberde als uitgever. Voor VARA TVMagazine ziet hij om naar zijn- weinig bevredigende - bijdrage aan de boekenberg.
Tekst: Bert van der Veer.

(lees meer)

+ 29 - 24 | § Koop nu!!

bij bol.com

Klik hier om het boek te bestellen. Ook kun je meer recensies bij bol.com lezen.

+ 28 - 25 | § uittreksel Miss America, Collegenet

Een oordeel vellen is makkelijk: komisch, ontroerend en een vlot verhaal. Miss America is zeker een aanrader, vooral voor die mensen die Bridget in hun hart hebben gesloten. Wie weet krijgt Madelief daar nu ook een plekje!

LET OP: Dit verslag is uitsluitend bedoeld als hulpmiddel bij het maken van je eigen verslag en niet om zomaar in te leveren bij je docent(e).

Primaire gegevens van het gelezen werk:
Auteur: Nathalie Huigsloot
Titel: Miss America
Motto: Het is zo veel makkelijker de werkelijkheid te verdringen dan dromen kwijt te raken. Don Delillo, Americana
Verschenen in: 2004
Uitgever: Vassallucci
Verwachtingen vooraf: een zoetsappig romannetje

(lees meer)